Prisvindende orkester med prisvindende solister

24. januar 2012
Af

Pianisten Oleg Marshev er på endnu et glædeligt besøg hos Sønderjyllands Symfoniorkester, og han skal sammen med violinist og koncertmester i orkestret Rumen Lukanov spille Mendelssohns Koncert for violin, piano og strygere.

Koncerten kan nydes både på dansk og tysk side af grænsen henholdsvis torsdag 26. januar kl. 20.00 i Deutsches Haus, Flensborg og fredag 27. januar kl. 20.00 i Sønderjyllandshallen, Aabenraa.

Dobbelt prisvinder

Oleg Marshev er en flittig gæst hos Sønderjyllands Symfoniorkester. Han er sammen med orkestret netop i gang med at indspille samtlige af Mendelssohns værker for klaver og orkester, som forventes færdiggjorte i sommeren 2012.

Men ud over den cd-indspilning har Oleg Marshev også være med på andre pladeudgivelser fra orkestret, og to gange i træk har den russisk/italienske verdenspianist været solist på prisvindende orkesterudgivelser. Nemlig da han sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester vandt P2 Prisen for bedste orkesterudgivelse i 2010 med klaverkoncerter af Ravel, Debussy og Franck og året efter i 2011 gjorde kunsten efter og hev endnu en P2 Pris hjem sammen med orkestret med Klaverkoncerter af Robert og Clara Schumann.

Derfor er det et helt særligt gensyn med en solist, som kender orkestret ganske indgående, og hvor samspillet mellem de to i bogstaveligste forstand er prisværdigt. Den anden solist til aftenens koncert er også et særdeles kendt ansigt, nemlig bulgarske Rumen Lukanov som siden 1997 har været Sønderjyllands Symfoniorkesters koncertmester. Så det er lagt op til en koncert i særklasse med stor erfaring og fantastisk gennemprøvet samspil.

Til at lede hele herligheden, som ud over Mendelssohn også består af Ross Edwards’ White Ghost Dancing og Beethovens Symfoni nr. 6, er orkestrets hollandske chefdirigent, David Porcelijn.

Torsdag 26. 1. 2012 kl. 20.00 Deutsches Haus, Flensborg

Fredag 27. 1. 2012 kl. 20.00 Sønderjyllandshallen, Aabenraa Gratis koncertintroduktion kl. 19.00

David Porcelijn, dirigent Rumen Lukanov, violin Oleg Marshev, klaver

Ross Edwards: White Ghost Dancing Mendelssohn: Koncert for violin, piano og strygere Beethoven: Symfoni nr. 6

Annonce

Tags: , , ,

Comments are closed.


- Annoncer -Cannot create QuickStats table. Database user does not have CREATE priviledge.